Realizimi I misionit te pare te biznesit I projektit “IntActPlan” ne Bruksel

 

Deklarate per shtyp

Realizimi I misionit te pare te biznesit I projektit IntActPlan ne Bruksel

 

U realizua me nje sukses te vecante, ne Bruksel (Belgjike) ne 23-25.04.2013, gjate periudhes se mbajtes se panairit nderkombetar te peshkut dhe kultivimit te peshkut ESE 2013 (European Seafood Exposition), realizimi I misionit te pare te perbashket me Dhomen e Thesprotise, ne kuadrin e zhvillimit te projektit: IntActPlan “Plan Veprimi i integruar per te rritur veprimtarine e SME ne zonat nderkufitare dhe per te krijuar mundesi per te depertuar ne tregjet e reja” si pjese e programit nderkufitare IPA Greqi – Shqiperi 2007 -2013″.

Delegacioni pjesemarres se Dhomes se Tregtise dhe Industrise, Qarku Vlore, perfaqesohej nga kryetari i Dhomes, z. Arben Breshani, z. Anest Bezhani, anetar kryesie dhe biznesmen i sektorit te kultivimit te peshkut dhe dy perfaqesues te tjere te grupit te punes se projektit.

Dhoma e Thesprotise, po ashtu kishte nje perfaqesim dinjitoz, kryesuar nga kryetari i Dhomes z. Aleksandro Pasko.

Gjate pjesemarrjes ne kete panair  u be i mundur realizmi I disa takimeve B2B jo vetem me perfaqesues te bizneseve te shteteve fqinje si Itali, Greqi, France por edhe me perfaqeues te bizneseve te Brazilit, Hollande, Spanje etj te cilet ishin te interesuar per te importuar peshk/prodhime deti te ngrira te paketuara.Si dhe kembe bretokese dhe peshq ujerave te embla, fileto peshku  te ngrira te paketuara.

Takimi rezultoi i sukseshem pasi u shkembyen shume kontakte me firmat pjesemarrese u moren informacione rreth nevojava te tyre per import dhe makinerive te ndryshme te ketij sektori gjithashtu u shpernda nje brochure informuese lidhur me potencialet turistike te Qarkut Vlore si dhe direktorine kushtuar agrokultures, kontakteve te subjekteve te cilet kane sui veprimatari kryesore peshkimin, perpunimin, kultivimin e produkteve te ndryshme te detit.

Pjesemarresit ne kete mission biznesi, duke pasur parasysh takimet B2B qe u realizuan, e gjykuan kete pjesemarrje tejet te suksesshme, duke perfituar keshtu njohuri ne rang nderkombetar te ketij sektori dhe kontakte te ndryshme per bashkepunime te mundshme.